Predlog za porodični ručak

32013_l
Prolećna pasta od sirovih sastojaka

Za 4 porcije, potrebno je

za pastu: 
4 veće tikvice
2 šolje mladog graška
1/2 šolje crvene paprike, iseckane
1 veća šargarepa, narendana
1 šolja čeri paradajza isečenog na četvrtine
2 kašike svežih listova bosiljka, iseckanih
2 kašike svežeg peršuna, iseckanog
2 kašičice narendane kore limuna
himalajska so i biber po želji.

za preliv:

5/4 šolje sirovog indijskog oraha (natopljenog u vodi 2 sata i opranog)
3/4 šolje vode
1 čen belog luka, iseckan
1/4 šolje soka od limuna
1 kašičica himalajske soli.

Priprema:

Isecite tikvice na trake širine 1cm, dodajte ostale sastojke i sve dobro izmešajte u velikoj činiji. U blenderu pomešajte sve sastojke za preliv i mutite najvećom brzinom da dobijete glatku masu. Prelijte time „paste“ od tikvica i sve dobro izmešajte. Podelite u 4 činije i ukrasite peršunom.

 

Posted on 14/04/2015, in Recepti and tagged , , . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: