Doručak „Super šejk“

banana-mango-smoothie-square

Još jedan u nuzu više nego primamljivih i ukusnih sirovih zdravih recepata za sve vas koji vodite računa o svojoj snazi poletnosti energiji i vitalnosti.Ovakav doručak se takođe preporučuje osobama sa pojačanom dnevnom fizičkom aktivnošću i sportistima.

Posle konzumiranja ovakve energetske bombe nema nikakvog prostora da iko od vas kaže da mu nije dosta i da se nije adekvatno najeo.U pitanju jeste živa hrana ,hrana puna života i energije,prepuna svim potrebnim nutrijentima u adekvatnom prirodnom obliku.Organizam jednostavno ne može previše toga da unese jer oseća da se zasitito za razliku prilikom konzumiranja mesa,rafinisanih proizvoda i proizvoda od belog brašna koje možete da konzumirate u nedogled.Probajte i uverite se sami.Uživajte i prijtano vam želi tim „Tinktire Dr Šulca“.

Sastojci:
– 2 banane
– 2 jabuke
– 2 narandže

– 4 supene kašike ječma
– 4 supene kašike ovsenih pahuljica
– 2 supene kašike lanenog semena
– 3 supene kašike sirovog kikirikija
– 3 supene kašike sirovog lešnika
– 1 supena kašika susama
– 500 ml vode

Priprema:
Ječam i ovas potopiti u vodi preko noći. Sve sastojke staviti u blender i blendati jedan minut

 

Posted on 11/10/2014, in Recepti, Zdrava Ishrana and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 komentara.

  1. Danijela (micimano)

    Verujem da je ukusan šejk… sviđa mi se sastav namirnica. Jedino što me zanima je da li lan treba samleti pre miksanja? Negde sam pročitala da se preporučuje da se lan samelje kako bi se što bolje iskoristila celulozna vlakna ljuske lana koja je inače nesvarljiva. I drugo pitanje je ako se šejk pravi bez kikirikija i lešnika, koliko mu smanjujemo „vrednost“ napitka?

    • Lan je preporučljivo samleti pre korišćenja pošto naš organizam nije u stanju da absorbuje sve hranljive sastojke i omega masne kiseline koje sadrži u celom zrnu.Možete da parvite razne varijacije ovoga šejka ,nije problem,kako više volite…Sa orašastim plodovima jeste svakako nutritivno zasitniji i proteinski jači.

      • Danijela (micimano)

        Hvala puno na odgovoru…kad probam, javljam kako mi se dopada…

Postavi komentar